De Derde Zus

De Derde Zus

Emmen is in de loop van eeuwen uitgegroeid tot een van de grootste gemeenten in Drenthe. “De derde Zuster” leidt de lezer van prehistorische grafplaatsen en een oud kerkje, naar een zoektocht van twee zusters naar een derde. Vooral wordt ook getoond wat liefde en diepe genegenheid kan betekenen voor mannen. Mannen die kunnen huilen, van verdriet, van spijt en van een combinatie van beide. Er wordt gemoord en bijna gemoord. Zal die criminaliteit ooit opgelost kunnen worden. Kunnen verre voorouders zich in de nabijheid van hunebedden weer boven de grond manifesteren?
Bestellen
Shilaine, engelen hebben ook moeders

Shilaine, engelen hebben ook moeders

Twintig jaar heeft Jan Lukas van der Woude São Paulo, Brazilië, bezocht om met lokale organisaties hulp te kunnen bieden aan families die getroffen zijn door ernstige ziekten, zoals aids en in extreem armoedige omstandigheden in de sloppenwijken van die grote stad wonen. In dit non-fictieve en autobiografische boek beschrijft hij de vele moeilijkheden, de problemen, de vreugden en ook het verdriet die deze belevenissen kenmerkten. Hij geeft aan waarom hij deze risicovolle belevenissen is begonnen in de uiterst gevaarlijke favela’s en analyseert wat de diepste motieven voor zijn werk zijn geweest en met welke vragen hij is blijven zitten. Heeft zijn werk effect opgeleverd? Hebben de gezinnen die hij heeft geholpen en deels nog steeds helpt een beter perspectief gekregen?

Bestellen
Indien het nou niet anders kan

Indien het nou niet anders kan

Indien het nou niet anders kan bevat gedichten geschreven vanaf het midden van de 60-er jaren van de vorige eeuw; de tijd van Sartres existentialisme en van liefdes die voorbij gingen. Deze tijd van zinloze en verloren dagen vindt zijn weerslag in enkele van de vroegere gedichten. Een aantal gedichten betreffen zijn terugkeer naar en verblijf in Brazilië, waar Jan Lukas van der Woude als kind gewoond heeft en zijn ouders zoveel teleurstellingen hadden te verwerken. Gevoelens van zijn vader Hendrik, evenals diens overlijden spelen een belangrijke rol. Sommige ervaringen in de krottenwijken van São Paulo waarin hij vaak verblijft, zijn vertaald in gedichten.
Bestellen